13.10.2010 г., 21:23 ч.

Дойдох да бъда Цяло! 

  Поезия
850 0 3

***

                                                              "Кажи, ще легна до тебе

                                                                в рохкавата пръст.

                                                               Кажи, ще тръгна със тебе,

                                                               за да вдигнем твоя кръст."



Дойдох, с душа от смъртно бяло,
с до празно ледени очи,
разстлана в пепелно начало,
във теб се спрях - да не боли.

Дойдох, стопена до без тяло.
Начупена до кръв. Едва
полегнах върху теб - отляво,
да вдишам жива топлина.

И в този миг бе оживяло
строшеното от жлъч сърце.
Дойдох - да бъда твое цяло!
Дойдох така... и ти ме взе!

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И аз дойдох при теб- как да подминеш тези силни и красиви думи!...само когато сме заедно с любовта,тогава наистина сме ЦЯЛОстни!
  • "Дойдох, с душа от смъртно бяло,
    с до празно ледени очи..."
    Много силни думи!!!
  • Трудно се коментира това чудо. Наистина, не зная какво да напиша.
    Направо в гърдите блъска усещането.

    Здраво е!!!
Предложения
: ??:??