6.09.2017 г., 10:47 ч.

Домино 

  Поезия » Гражданска
424 0 2

Домино

 

Ракета-светулка с неонов корем

проряза небето среднощно.

Заби се в земята - гигантски паун

с разперена, дълга опашка.

 

Сред облак от пара и черен дим,

земята с морето се смеси,

незрима вълна от безшумна смърт

по целия свят се разпръсна.

 

И хаос, и ужас... Вселенският ред

е домино - цъкаща мина,

взривена от някой бездарен поет,

настъпил случайно неточна рима.

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??