9.02.2011 г., 14:00 ч.

Дон Кихот 

  Поезия
1139 0 3

Дон Кихот

 

Дон Кихот се молеше на Бога

Дон Кихот облечен с вехта тога

нямаше го вече коня

нямаше я вече бронята

тя се бе превърнала в решето

от стрелите забили се в сърцето

 

смях и хули хорски ропот

това не беше великански тропот

това беше хорската мълва

подиграваща идеала за човешка свобода

 

свободата смело да мечтаеш

и пред трудностите да не ридаеш

свободата справедливостта да браниш

дори без броня да останеш

свободата да не спираш във честта да вярваш

лицемерието да избягваш

да не спираш да грешиш

но смъртта да победиш

© Георги Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??