24.02.2009 г., 9:24 ч.

Душа на Дявола 

  Поезия
845 0 15

Зная твоето име...

Аз съм те кръстил.

Гледал съм те как растеш,

как се променяш.

Аз те родих

и аз те изгоних...

А и защо си ми!?

Напълно ненужна.

Прощавай, така е!

Може би някой ден

ще науча тайната за теб.

А всъщност,  защо ми е!?

Не трябва да ти вярвам,

ала и иначе не мога...

           Душа!

Защо си ми,

щом те гоня,

когато си ми нужна...

и те няма...

Прости ми, Душа!

    Прости ми!

Но аз не ставам за теб,

не си като мен...

Аз те отгледах!

Аз те изгоних!

Аз те родих!

А сме толкова различни...

Душа,

           за какво ти е Дяволът!?

 

© Никой Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??