29.08.2016 г., 17:37 ч.

Душата 

  Поезия
404 2 4

Душата...

 

Душата е енергия вълшебна

Родена е сред звездна светлина

За космоса тя вечно е потребна

И извор е на звук и тишина

 

Земята преобръща с длани

Тупти над планини реки

Във нейната усмивка са побрани

Най-пламенните огнени мечти

 

Във тялото ти трепка съкровена

Когато нощ е лекичко лети

От вятър е но инак белостенна

По твоя път разлистена блести

 

А пламъкът ù вечен и обичащ

Те топли и наяве и в съня

На срещане бездумно я обричаш

Защото е частица от света

 

Душата е най-ценната посока

Една надежда в низ от тъмнина

Досбъдва се във синева висока

И в стъпките сред пролетна трева

 

28.08.2016 г.

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??