1.02.2008 г., 17:15 ч.

Душата 

  Поезия
674 0 4

В степта безкрайна черен стълб стърчи,

като че ли се извисява в небесата.

До него тихо моята душа мълчи.

Припада - подкосени са крилата!

 

Опитваше се да лети до вчера

и рееше се в облаците сини,

а днес - на лешоядите вечеря,

умира пак - останала без сили!

 

Ужасен край - начало на безкрая...

Че всеки ден възкръсва да се бори...

Защо се бори ли - и аз не зная!

Навярно грешките си да повтори.

 

А аз стоя и гледам я безмълвно.

Заплаквам от безсилие и ярост

с надежда тиха - пак да ме изпълни

душата в преждевременната старост.

 

Усещам се, когато осъзнавам,

че мъртва е отдавна и изстива.

Като че ли сърцето си продавам

на мъка черна, зла и пепелива!!

 

Над гроба и стоя и тихо стена...

Очите ми отидоха си с нея...

И аз умирам - смъртно уморена -

останала без сили да живея!!

© Дани Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ужасен край - начало на безкрая...

    Че всеки ден възкръсва да се бори...

    Защо се бори ли - и аз не зная!

    Навярно грешките си да повтори.



    Страхотен е този стих ! Браво, поздравявам те и се извинявам, че толкова късно ги открих, чета и коментирам! Страхотно, браво!
  • Благодаря! Старая се!!
  • Лелееее, този стих е направо убиец, Дани, невероятна си!
  • Много тъжно,но прекрасно поднесено!С обич,Дани!
Предложения
: ??:??