19.02.2017 г., 12:05 ч.

Два ручея 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
437 0 12

Дълго пътува и спря пред моя праг.

Поглеждам посивялата коса и  се

хвърлям  обезумяла  в прегръдка нежна.

Гальовност на поглед кадифе и нежност

на целувка казват ми добре дошла.

Добре дошъл от пътуването ти през моята

младост.

Твоят пристан се оказа моят бряг.

Отдъхни в този пристан.

Тиха обич ще те завие в завивката на

моята любов.

Ще се разлюлее твоят спомен.

За миг ще остареем и спътника ще ни

разкаже за тихите нощи под лунния блясък.

За двете сенки на нощта, спрели пред общият ни праг.

Ще се задъхаме от спомени и радости.

Ще поплачем и тъгата ще пропътува всеки миг.

Но всичко ще отлети.

Ще остане между стиснатите длани.

Ще тръгнем бавно по течението на реката,

където се разливат два ручея от нашият живот.

Подпрени на брезата, ще пътуваме с реката,

следвайки нашите ручеи пенливи...

 

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??