Една любов необяснима,
хармония от две изгарящи сърца,
очакване, надежда, трудно погасима,
две клонки цъфнали,
две капки блеснала роса.
Едни очи искрящи от любов‚
изстрадваща желание душа
и нежен глас, и търсещ зов,
и тръпнеща в очакване ръка.
Една любов неизмерима,
поглъщаща човека и света.
Една любов необяснима,
целувка нежна и незрима красота.
© Свилен Добрев Всички права запазени
...........
две клонки цъфнали,
две капки блеснала роса"