19.02.2023 г., 20:03 ч.

Дяконът 

  Поезия
118 0 0

Не жалете за него потомци!
Не подгъвайте днес колена!
Споменът за Левски живее
ежедневно в нашите сърца.

Със синият пламък в очите,
с гордият устрем на лъв,
с непреклонната чиста повеля
отвоювал свободата си с кръв.

Той, Дяконът, пример за нас е...
за живот лишен от робство и власт.
Силна воля и дух без окови
със страшна сила будува у нас.

Знайте потомци, Той жив е...
и с подвиг, и с дирята светла.
Свобода е радеел през дните си...
за Република свята, разцветна.

И можем ли срещна заветният миг
без да се срамим пред неговий лик?
Че предали сме него и героизмът му свят
с безхаберие трайно, и към род и към брат.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??