4.09.2007 г., 16:18 ч.

Дъжд 

  Поезия
564 0 3
Пак ли, скитнико?
Отново ли сбърка пътя?
Пак ли дойде, блуднико?
Пак ли се изцапа света?
Пак ли ще отмиеш греховете,
ще ги отнесе ли потокът?
Пак ли ще ни върнеш страховете?
Пак ли ще си спомним за греха?
Ще сринеш ли отново върховете?
Ще смесиш ли сълзи с прахта?
Ще ни накараш ли да тъпчем бавно,
да газим боси във калта?
Пак ли сивата ти пелерина
ще засенчи бляскавия ден?
Пак ли свойте сиви дрипи
ще дереш във мен?
Пак ли в мръсните локви 
ще търся твойте очи?
Да! И после в тях ще скачам,
да те изпъдя, да те боли. 

© Константин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??