11.02.2008 г., 9:26 ч.

Държава 

  Поезия » Хумористична
560 2 4
ДЪРЖАВА

Ако трябва, на бъчва ще прекося океана
и даже с криви крака да остана,
в държавата си пак ще се прибера,
че там живее моята душа.

Живее в дупките и говеждите лайна
по разбитите улични платна.

Живее във паркинга на паважа
и в кръчмата, паркирана в гаража.

Живее в дупката, долу в мазата,
от която си купуваш цигари с краката.

Ще се завърна, държаво мила,
и колко ракия ще изпия.
Ще забравя всеки зор,
безгрижно ще сърбам таратор.
Ще си хапвам шкембе чорби
и ще беседвам с културни, европейски жени.

Сутрин ще ям мекици
и ще чета статии от мъдри политици.
После душата в джоба си ще прибера
и бързо на запад ще отлетя.

И, държаво, аз искрено ти се заричам,
че  от разстояние - много те обичам.

© Алекс учо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??