19.02.2012 г., 13:56 ч.

Дърва за огрев 

  Поезия » Гражданска
551 0 5

Един човек кубик дърва

за огрев търсеше да вземе,

че стигали му те едва

в студеното, усилно време!

 

Дори абсурдите замръзнаха

и вече няма топлота!

Врабчета под стрехите зъзнеха,

в дома му– мънички деца!

 

Но в склада нямаше дърва

и новината го пресече:

изсечени през есента,

били продадени далече!

 

А за нуждаещи оставали

талаш, изрезки и трески!

Е, малко скъпо ги продавали –

алъш-веришът да върви!

 

Без документ не разрешавали

сечта и в нашите гори!

Доставките пък закъснявали...

Иди, че нещо разбери?!

 

Да... да живееш е прекрасно!

Но кой на студ ще издържи?!

"Не се гаси туй, що не гасне!"–

не се купува и с пари!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??