9.10.2007 г., 8:35 ч.

Дърветата говорят... 

  Поезия
765 0 15
Избраният заспа на кръстопът.
И чуваше дърветата в съня си -
Когато тишини се пресекат,
изтичат като пясък между пръсти.
И някъде започва да вали.
Вода извира в ниската пустиня.
Задругата на сивите орли
чертае хоризонтите във синьо.
Нещата просто трябва се случат.
Едно след друго. И неповторимо.
Припърхват със крилете пеперуди.
И пишат със небесни йероглифи.
Началото е винаги  стремеж.
Избраният е буден като спи.
Дърветата говорят за растеж,
преди да се научиш да летиш.

© Бистра Малинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??