9.07.2007 г., 21:03 ч.

* * * 

  Поезия
774 0 1

Разлиствах аз един, два, три и колко още листа
и колко още минути, часове и дни.
Душата ми прилича пак на писта,
по която всеки яростно върви.
Колко болка още има? Защо не спира да вали?
И пак сърцето заприлича на огнище
поглъщащо солените сълзи.
А те приличат на вълните,
стремящи се към свойте брегове.
И намират там следите -
мрачни, черни светове.
Светът е сляп и с болка е посипан -
излъчващ пустота и страх.
Всеки е от другия отритан,
няма във очите смях...
И колко още трябва да разлиствам? -
Няма свобода и няма смях.
Няма смисъл да премислям
минал и забравен грях...

© Дани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??