22.11.2023 г., 14:48 ч.

Eдин невидим богаташ 

  Поезия
189 2 6

ЕДИН НЕВИДИМ БОГАТАШ

 

… защо ти е да имаш всичко, щом и малкото на този свят ти стига? –

да приютиш несретник в своя дом, да чезнеш пак в любимата си книга,

бабенце под ръка да преведеш – доде в зелено пърха светофарът,

да палнеш в храма тихата си свещ и Господ да те види през олтара,

на пейката си в стихналия парк да милнеш котарачето на припек

 

и да дочакаш птиците през март отново да се върнат от Египет,

тя – младостта ти, нейде отлетя, и нищо, че си грохнал вече чичка,

да скъсаш стиска пролетни цветя на майчицата с бебешка количка.

И ставаш неизказано богат – в зениците ти Господ Бог се вглежда!

Протегнеш ли душа към този свят, си вече Вяра, Обич и Надежда.

 

22 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 5, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??