21.04.2023 г., 10:06 ч.

Един от многото Поети 

  Поезия
191 2 2

ЕДИН ОТ МНОГОТО ПОЕТИ

 

... понякога в писателската ниша душата си отключвам за света
и кротко сядам стихове да пиша – и с много обич да ви ги чета,
по-леки и от птиците във полет, не знам дали до вас достигат те? –
единствено за слънчице се молех във тях със чиста обич на дете,
населвах ги с най-светлите надежди,
понякога и с глупави мечти,

 

разгръщах кукувичите им прежди и се надявах Бог да ми прости,
проблемите, кахърите ви бели не знам във тях успях ли да реша? –
дали нахълтвах в Райските предели? – на всяка непрочетена душа,
покланях се на думичката проста, преди да я запиша с благ молив.
Живях – щастлив, че Господ ме докосна! –
да ви обичам, докато съм жив.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Живях – щастлив, че Господ ме докосна! –
    да ви обичам, докато съм жив.

    Ти няма как да живееш иначе, Валюше.
  • "...покланях се на думичката проста, преди да я запиша с благ молив"!!!
    От всяко стихотворение се чувства твоя поклон пред царицата Дума, Валери. Ти си в състояние да превърнеш всяка дума в царица. Затова ти служат и ти позволяват с тях да твориш прекрасна поезия! Поздравления, Поете!👍🥰
Предложения
: ??:??