19.02.2007 г., 5:50 ч.

ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРИН 

  Поезия
812 0 4
                                        ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРИН

  Макар отдавна да не висиш със страшна сила
  на оназ бесилка черна,
  нашите сърца на тази дата още потреперват
  и пред делата ти ний свеждаме глава.
    Ти светъл образ си за поколенията,
   един младеж с будна съвест.
  И делото ти ще се помни много занапред.
      Народен будител,
                   символ на свободата.
                                       Един достоен българин,
          обрекъл живота си за свободата на народа си.
    И твоята смелост е достойна за подръжание, 
       очи в очи с поробителите ни си бил,
          със своята хитрост и ловкост,
            от ръцете им неведнъж си се спасявал.
        Заради такива хора като теб,
     живяли някога с достойнство и чест,
   си заслужава да сме горди,
    че сме българи.
    И нека никога не забравяме делата ви
        и заради какво сте заплатили с живота си.
          Затова ние сме длъжни пред вас да пазим тази изстрадана свобода.
                      За да е вечна паметтa ви!!!


                 Поклон пред паметта и делата ти, Апостоле!!!

© Стами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??