27.09.2013 г., 16:23 ч.

Eдинствена! 

  Поезия
498 0 1

Позволи ми да бъда единствена,

да бъда като огън, да бъда тиха.

Лошите мисли, вече красивите
ти спомени избиха,
позволи  ми да бъда единствена.

 

Единствена - като кръвта ти във вените,
като огън в дните, онези студените.

Запали ме, изгори ме,
в сънищата си на глас ще произнасяш моето име.

Единствена да бъда в твоите очи,
тогава ще разбереш, че
всяка глътка живот без мен ще горчи.

 

Жена мога да бъда - всякаква.

Онази, която не се нарича "някаква",
нося името си без страх, пред теб, пред тях.

На гърба си нямам товар наречен "грях",
позволи ми да бъда единствена.

 

Позволи ми преди изгрев и след залез,
да бъда там, да бъда единствена,
да бъда като огън, да бъда тиха.

Моите прегръдки душата ти овиха,
ще бъда нежна, ще бъда чувствена...
позволи ми само да бъда единствена!

© Инес Тарашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??