6.03.2018 г., 20:52 ч.

Една жена... 

  Поезия
1012 2 0

Една жена

има ли нужда от обичане,

приятелю, 

става зверски ранима.

Всяко нечуто 

''Как си?'' 

''Обичам те!'' 

"Липсваш ми!'' 

дълбае дупки в сърцето й,

събирайки вътре надежда

за утрешния ден.

Една жена

не я ли погалиш

нежно,

гледайки я в очите,

които е гримирала

за теб,

не я ли целунеш

страстно,

както първия път,

когато си видял

голото й тяло,

започва да копнее 

всеки Божи ден

за всичко онова,

което вече не си (явно) ти.

Една жена 

започне ли да ти мълчи,

когато си я огорчил

значи нещо силно я мъчи.

Нещо се случва

в съзнанието й,

с представите й 

или пък с мечтите й.

Не се дръж лошо

с една жена,

защото днес може да копнее

за теб до полуда,

да мисли за теб всяка минута,

да те рисува върху платното 

на мечтите си,

да те ревнува,

когато даже не си за ревнуване...

Днес може...

А утре? 

Утре може да те лекува

да ти мълчи, пушейки

ментовите си цигари

сама

в своя дом,

без да включва телефона си,

забранявайки си

да те чува, 

да те вижда,

да те иска,

да те следва...

Една жена, 

когато обича

прави купища грешки. 

Но когато една жена

бива пренебрегвана 

тогава прави най-голяма си

грешка - 

убива принципите си 

и се променя,

до непознаваемост. 

И помни, приятелю -

всяка жена има нужда 

да бъде в нечие мъжко сърце - 

обичана..." 

© Гергана Всички права запазени

4 януари, 2018 година 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??