18.06.2007 г., 17:48 ч.

ЕДНА УСМИВКА ПОВЕЧЕ 

  Поезия
1154 0 3
ЕДНА УСМИВКА ПОВЕЧЕ

Долавям във усмивката ти кратка
душата ти - ранена и изстрадала,
и искам да те приютя в сърцето си -
за да те стопля в нощите студени...
И да забравиш болката от раните,
нанесени от думи и от длани
на врагове и на приятели... Повярвай,
аз имам лек, единствен по рода си,
да изцеря душата ти смълчана:
когато си затрупан от тревоги,
от хорска завист, злоба, неприязън,
или ти стане тежко от проблемите -
за мене си спомни - и се усмихвай!
Една усмивка повече да има
във всеки ден от твойто ежедневие!
За враговете ти това ще бъде
като от сабя удар! А за хората,
които са ти близки на сърцето,
усмивката ти ще е нова радост.
Ще бъда тъй щастлива, като зная,
че някой се усмихва в този ден,
защото е повярвал в невъзможното...
Хей, запази една усмивка и за мен!


                                 - с обич - на Чавдар

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно посвещение!
    Браво!
  • В усмивката и в очите е изразена човешката душевност.
    Колкото повече се усмихваме,толкова повече се усмихва и душата ни.
    Браво Нуше!
    Страхотен стих!
  • Страхотно послание,страхотно стихотворение!!Хареса ми!!Като се замисля и аз трябва да се усмихвам повече!
Предложения
: ??:??