13.06.2007 г., 23:23 ч.

Едно градче 

  Поезия
752 0 16
Като от скъсана артерия избликна
кръвта на залеза червен.
Градчето калдаръмено притихна,
отива си и този жарък ден.
Повява хлад. Олющените пейки
събират старци на раздумка.
По портичките черните жалейки
като унили знамена се люшкат.
В градините жени със кърпи бели
поливат зеленчука със маркучи.
Спокойна тишина - като в неделя.
Далечен глас на радио. И лай на куче.
Детински смях и мирис на кюфтета
изпълват въздуха със сладост.
Отдавна е застинало градчето
във времето на бабината младост.
На гарата две влюбени хлапета
поемат в коловоза на живота.
Очите им като звездички светят,
разбиват ежедневието потно.
Но някой ден отново ще се върнат
в градчето калдаръмено, при спомена
и сякаш е светиня, ще прегърнат
олющената пейка на перона.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??