9.10.2023 г., 17:22 ч.

Едно пухче Обич 

  Поезия
165 2 9

ЕДНО ПУХЧЕ ОБИЧ

 

… седя си на вечерната тераса – и мисля си под залеза червен –

каквото днес не смогнах да сколасам, ще си го свърша утре-вдругиден,

на Влада ново стихче ще напиша, на моя син ще купя колело,

в писателската моя свята ниша ще пийна с кеф едно шише мерло,

и джакпота във тотото ще грабна! – на просяка ще пусна някой лев,

 

ще бия и комшията на табла – да разваля неделния му кеф! –

ще донеса на мама от пазара калеври, шалче, шапка – и елек,

на топло нека зимата изкара – и хлебецът дано ни бъде мек!

Такива ми ти работи мечтая, дали ще ми се случат, аз не знам?

Преди да отлетя и аз в Безкрая, по пухче Обич всекиму да дам.

 

7 октомврий 2023 г.

гр. София, 10, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??