11.05.2006 г., 23:00 ч.

Еднозначно уравнение 

  Поезия
605 0 4
Светлина да запалим в отвъдното
с еднозначно отиване в нищото.
От повдигната щора, до сбъднато,
неизвестността - в мрака огнище е.

В уравнение "аз" към "отвъдното",
неизвестните станаха много.
Време, болести, ангели, пъкала
и съдилища божии - строги.

Небесните твари се смеят ехидно.
Пътека зад мен - буренясала.
На всички е ясно, за всеки е видно,
животът ми - безкомпасен е.

Не съдете жестоко моите грешки,
тихо храни сумракът иконите.
На сериозното гледам с насмешка,
а насмешката вече подгони ме.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??