18.10.2015 г., 20:03 ч.

Ех... балкански 

  Поезия
251 0 0

Кака казала на бате,
на съседа и на мама,
че в едно кило домати
пет домата точно, няма.


Чули го от BTV-то
и направили дебат:
Колко тайни има скрити
в просто зачервен домат?

 

Фейса гръмнал от протести.
Опозиция е власт!
За домата пели песни.
Снимки в профил и анфас.

 

И насрочили дебати
в българският Парламент:
Колко от кило домати
се явява екскремент?

 

А народа със лопати
рине сняг и псува кански.
Вече нервите се клатят.
Ех, домат, домат балкански...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??