10.02.2011 г., 15:56 ч.

Ексдепутат – из цикъла "Малка средновековна пластика" 

  Поезия » Хумористична
404 0 0

Мислиш, че е лесно

да си депутат?!

Никак не е лесно –

гарантирам, брат!

 

Цял мандат се мъчиш –

сън не те лови:

дремнеш... а отсреща

опонент слухти,

 

втори – вечно спори,

трети – вдига глас!

Нека си бърборят –

ти си правиш пас,

 

вестника прелистваш

или час по час

на кафенце киснеш

и допушваш фас...

 

Да, дългът зовеше ме –

бил съм нужен тук! –

тайно да гласувам

с картата на друг!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??