22.01.2005 г., 9:34 ч.

Елегия 

  Поезия
767 0 4

                   ЕЛЕГИЯ

  

Когато се разделяме с любима

под строгия канон на зодиака,

когато шепнем "Сбогом" и "Прости ми",

и продължаваме сами нататък...

 

Тогава свеждаме глава над гроба

на страстите, изтлели без остатък,

но някога превърнали ни в роби,

безпомощно задъхващи се в мрака.

 

Тогава търсим в притчите утеха -

дано преглътнем болката си някак,

дано остане в нас надежда крехка

за бъдно щастие в живота кратък.

 

Когато се разделяме с любима

под строгия канон на зодиака...

 

 

Бел. авт.: Стихотворението е първата част от триптих. Втората е “Разминаване”, а третата – “Импресия”.

© Атанас Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, това беше желаният ефект.
  • Затрогваш.
  • Дотук добре, както казал падащият от 24-я етяж, когато минавал покрай 18-я. Какво обаче е казал, когато е минавал покрай 12-я и 6-я? (Имам предвид дали ще ти харесат и следващите две от триптиха.)
  • Хареса ми.
Предложения
: ??:??