24.10.2005 г., 10:52 ч.

Есен 

  Поезия
926 0 13

 

От севера полека, лека
се спусна тихо есента,
обагри във пастел пътеките,
във всяко дворче се поспря.

Нашари листите във жълто,
а другаде обрули клони,
във вечерите с хлад нахълта
листата по паважа гони...

Наниза жиците с мъниста
и песен птича във небето,
синигерчето прелетя да чисти
и ширна се във плод полето.

Закътах мъката дълбоко
по веселите летни дни,
по тучните ливади и високи,
в мъгла обвити диви планини...

Небето оплоди се с птици.
Поел хилядолетни бъднини,
засвири вятърът във жиците
сред пусти хълмове и рътлини.

Селата сгушиха се. Хлопнаха вратите,
и дворчета изпълниха се с шум.
В очакване на пролетни разцвети
капчукът тихичко ромоли си навън!

© ШЕМЕТ Тарантупски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??