5.04.2009 г., 14:21 ч.

Есен 

  Поезия
727 0 1

   Есен

Лятото свърши, дойде есента -
напускат птиците свойте гнезда!
После... настъпва мъртва тишина,
изчезва красотата от света!

Студено е, облаци тъмнеят -
гневно люлее вятър тревата!
Тихо е, веч птици не пеят -
плаче, студее влажна земята!

Съхне и увяхва всяко листо
устремено към земята - в страх
загива всяко същество,
че утре ще се превърне в прах!

Остана да живее само една,
що вдъхва в мене сладост -
неповторими са всички неща,
такава е и моята младост.

© Димитьр Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах!
    /Само първия стих се различава по ритъм от останалите!/
    Огледай и успех!
Предложения
: ??:??