Есен е...
Свисти, вибрира вън резачка,
камара се топи - дърва...
В мазето хладно тате мачка
грозде и чака амброзия-шира.
И добавя водица към разсола,
дето зелето шепне и шупва.
Пръска царска туршия и... на масата
...есен е... зряла дюля там тупва...
.................................................................
И втъкала в косите ни злато
от отбрулени крехки листа,
връща в порива ласкаво лято
....и осъмваме пак с есента...
“Този филм е за лято във рая...”
на 29.10.2006 год.
© Мери Попинз Всички права запазени