14.10.2010 г., 16:48 ч.

Есен е... 

  Поезия
1167 0 4

На слънцето си тръгва топлината,

идва дълга и мъглява вечер.

Зачестява и студенината,

навън се носи златна есен.

 

Прехвърчат цветовете по тревата,

летят изсъхнали от клонките си, домовете,

летят, изплитайки килим, листата,

а есента ги гони пак: - Летете де, летете!

 

За да напомни, че и той е тук,

пророни ситни капчици дъждът.

Без чадър и без качулка

си пробирам есенния път.

 

Вървя по улицата мокра,

стъпвам върху куп листа.

Без да искам трябва да ги стъпча,

както прави с лятото и есента.

 

Животът просто ни се случва,

лято-есен - все си е сезон,

ще чакам следващото лято с трепет,

но сега е есен - "тъга-полутон"

© Елица Наумова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??