26.09.2012 г., 11:01 ч.

Есен през септември 

  Поезия
498 0 9

 

ЕСЕН ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

 

Как е слязло небето тъй ниско

над току що ораните ниви? –

бих разбутал с глава, ако исках,

парцаливите облаци сиви,

 

дето чешат кореми о драките

и се спъват изтежко в могилите.

Дъжд ли има недоизплакан

тази есен, така подранила,

 

в календара ли нещо е сбъркано,

аз ли нещо не съм забелязал?..

Хоризонтът със лакти протъркани

над перчема ми просто е слязъл.

 

На тревите зелената пяна

- жива вчера – лежи осланена,

и е черна и мъртва поляната,

и дърветата са простудени...

 

И развява на ореха в клоните

вятър синятя облачна вълна.

И от рая на август прогонена,

и душата ми с есен е пълна.

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??