26.08.2023 г., 8:03 ч.

Есенна молитва 

  Поезия
171 2 3

ЕСЕННА МОЛИТВА

 

... додето имам още малко време,

да свърша искам няколко неща –

да милна котарака, който дреме

на припека край пътните врата,

 

да кажа кротко здрасти на баща ми,

да подаря на мама зимен шал,

защото телефонните измами

донесли слух, че съм се залежал,

 

на кучето да хвърля тежък кокал –

от глад и мене взе да ме ръмжи,

и със съседа, който ме е хокал,

да пийнем на една торба лъжи,

 

да стегна кадуса за гроздобера –

и дълго под обраните асми

да си припомням туй, що беше вчера,

и си потъна нейде вдън земи,

 

в котлето, дето паяжини хвана,

пак да си грейна слънчева вода,

най-личната девойка край герана

да ми рече свенливото си: – Да!

 

Да ида и на гробището – дето

спят хорицата мои – род до род.

И – ако Господ гледа от небето,

дано реди ни по-добър живот.

 

26 август 2015 г.

гр. Варна, 21, 40 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??