Есенни листа
В камарите
от есенни листа
препънати
погледи ний реем!
Навели сме глави,
забравили страстта,
като изгасените свещи
тлеем!
Сутрешният вятър
косите ни пилее
и все се чудим
как да се живее!
Всеки лист
е бил толкоз напорист
и хранил е стеблото
дълго време.
Дявол да го вземе!
Закътаните
спомени ни парят,
неизречените думи
ни изгарят.
Обагрени красиво,
като есенни листа,
избираме все по-срамежливо
тайните места.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени