23.09.2020 г., 10:50 ч.

Есента и тъгата 

  Поезия » Гражданска
299 0 2

 

Кой казва, че е тъжен сезон есента,

и да обличаме вече топлата дреха?

Все още е слънчево и песента

на птиците, дава на всички утеха.

 

Кой казва, че слънчеви дни няма да има,

и е тъжен от падналите по земята листа?

Далеч е още студената зима,

красиво е с багрите на любовта.

 

Сезон, в който усмивката грее,

няма как топлината да отрича.

Есента може без тъга да се живее,

сред паднали листа, с някой, който те обича.

 

Явор Перфанов©

22.09.2020 г.

Г. Оряховица

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??