6.11.2023 г., 18:18 ч.

Есента ме държи под око 

  Поезия
165 3 4

ЕСЕНТА МЕ ДЪРЖИ ПОД ОКО

 

Есента ме държи под око.

Забележки по цял ден ми прави.

Не харесва, че турих сако

върху ризата с дълги ръкави.

 

Че си стегнах на възел врата

с вратовръзка. И лъснах чепика.

Няма друг като мен на света! –

с Джони Деп сме си лика-прилика.

 

За статист се цаних в Холивуд –

звъннах в САЩ, но ми даде заето.

И във Варна ме взеха за луд,

щом се барнах с костюм по гезмето.

 

Две-три, влюбени в мене, Жени

ме отминаха с тиха насмешка.

А за тях водих дълги войни! –

и умрях като проходна пешка.

 

И си казах: – Валерка, здравей!

Подир теб есента ще офейка –

самотяга на пустия кей,

и поетът от Седмата пейка.

 

Рокля вързала с жълто лико,

ще я черпя с ментето коняче.

Есента ме държи под око.

И за мен – голишарчето, плаче.

 

31 октомврий 2022 г.

гр. Варна, 11, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??