По тревата следите оставят,
дири черни, от кален чепик...
Няма никакви схлупени тайни.
Няма никакъв таен език,
неразбран от човешката същност,
неиздирен от стар историк...
Просто мисъл
и образна външност,
съхранена в един само, миг.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени