Парламент по европейски,
искат лев, ама пробит,
защитават се по змейски,
еврото – модерен хит.
Референдумът не мина,
че са вълци с обща кръв,
левът чакат да замине,
еврото – приятел пръв.
Чакат новата валута
като рай, като прогрес,
а народът да се лута
в бедност – вчера, утре, днес.
Рой послушни тарикати
лева ще го заковат,
в миналото ще го пратят,
еврото ще призоват
да ни пази, да ни води,
чак да ни обогати,
а зад него кукловоди
готвят ни едни мечти:
ново робство върху старо
ще ни пази занапред,
не държава сме, а гара
в новия световен ред.
Вехта гара с шеф безличен
от поредния компот,
всички много ни обича –
има ни за скот до скот.
А посоката – безправна,
не посока, а регрес:
минус, минус, после равно
на лъжите с интерес.
Еврото е всеодайно,
бъдещето ни кове,
как ще го кове е тайна,
бъдещето ни реве.
© Милена Френкева Всички права запазени