22.02.2009 г., 14:01 ч.

Фиктивната Ода 

  Поезия » Пародии
618 1 0
 

 

 

Фиктивната Ода

 

Исках истината тука да напиша,

мене сам да се опиша,

но спряха ме тогаз

и викнаха ми с бурен глас:

 

-Кой си ти бе, брат,

та пишеш ода на инат.

Нима си ти известен нам,

та се възхваляваш тука сам.

 

Хей, приятел, никой теб те не познава,

кой ти право тука дава

да пишеш ти каквото щеш

и да влизаш сам във тоз световъртеж.

 

Тук пари големи сал играят.

А за хора, които си не траят -

биячите ни всичко знаят,

та им идва бързо краят.

 

Затова си азе трая

 и въобще не ща да зная,

кой какво си прави

 и на кой какво се нрави.

 

Че току виж объркам

и в каша ази се забъркам.

И тогава бой ще ям,

докато не падна ням.

              20.06.2006г.                                                 Кирил Кирилов

 

© Кирил Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??