22.08.2007 г., 16:45 ч.

Формула за щастие 

  Поезия
794 0 5
    Формула за щастие

Всеки търси детелина -
щастието да намира.
Но къде се крие тя,
пита твоята съдба.

Някой бързо богатее,
с пари, имоти се гордее.
Друг родил се с красота,
станал филмова звезда.

Друг пък умен се родил,
чудеса за света сътворил.
От какво щастлив се става,
 щастие кому се дава?

Богатият любов купува,
с жени красиви се надува,
но самотен той остава,
обич женска не познава.

Филмовата, пък, звезда
известен станал по света,
но накрая остарява
и красотата отминава.

Умният на наука се отдава,
любов човешка не познава.
Ум, богатство, красота -
имат своята цена.

За щастието формула няма,
с любовта се то равнява:
с любовта между мъжът и жената
и майчината обич свята.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щастието е миг, след който винаги има приземяване.
  • Обичта между хората е радост за всички!Прекрасен стих!!!Поздрав и прегръдки!!!
  • Прекрасно е!
  • Мъдър стих, Лили!
    И аз днес съм на тази вълна. Мисля че разбрах какво е щастие!
    Поздрави!
  • Няма. Хубав е стихът ти и за миг ме направи щастлива.А формула - няма.С обич, Лилия.
Предложения
: ??:??