16.02.2020 г., 12:49 ч.

Гатанки 

  Поезия » За деца
633 2 1

Вълк в полето вие,
но от нас се крие.
Тича със листата,
роши ти косата.


Виси на небето тава,
точно над мойта глава.
И свети и топли тази тава.
Дано да не падне на мойта глава!


Летели, летели
триста гъски бели.
Носели в крилата
капки от реката.


Как да преджапаш реката
без да си мокриш краката?
Задачата е проста –
минаваш си по ...


Пъстроцветно пиле
в полет се извило.
Не било то пиле,
а било ...

© Cucurbita Maxima Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??