19.02.2019 г., 8:47 ч.

Генерали 

  Поезия » Гражданска
643 2 5

Генерал, до генерала

начело на страната,

а бедната, България,

е на дъното горката!

 

Първият... на Изток

все ни бута да летим.

А вторият, пък иска

на Запад да пълзим!

 

И двамата... се карат,

заливат се със кал:

Кой гасил пожари?

И кой на Миг летял?

 

Единият, бил просто

наднормен футболист!

А другият, под лоста

ставал за артист!

 

И днес тези “политици”

се гърчат в пируети -

Да купят яко трици

и ненужни самолети.

 

Първият, с Грипени

сънува хонорари!

Зад него са - червени -

другарки и другари!

 

А вторият, протаква

за щатски изтребител.

Процента си очаква -

Народният Будител!

 

И това са - генерали

с огромни кабинети...

Отдавна взели, дали

полови... атлети!

 

Единият да хванем,

а другият да чукнем...

Хубаво ще стане

и двамата да бутнем!

 

             .....

 

Славни... наши генерали,

честни... доблестни мъже,

днес ви даваме медали,

но къде сте днес - Къде?

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Юри

Йовев

Февруари

2019 г

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Елка, ние ги бутаме, те пак се качват, даже идват по-лоши! Поздрави!
  • Само те да са...И другите са за бутане! Поздравления
  • Благодаря ти, Гавраиле! Поздрави!
  • Тръпчива социална поезия.
    Поздравления!
  • FeelFeel, Blue, Благодаря ви , че се спряхте при мен и генералите. Не съм съвсем наясно със самолети и бюджети, но колко много пари могат да спестят и раздадат на пенсионерите без тази сделка...Blue прав си в тази държава всичко може да се случи... Но поне ще ми направят реклама на стари години. Поздрави!
Предложения
: ??:??