2.01.2023 г., 11:24 ч.

Глашатай на Бога 

  Поезия
186 1 2

ГЛАШАТАЙ НА БОГА

 

Цани ме Господ Бог за глашатай, да ви разнасям светлите си вести,
например, че животът ще е Рай! – и Адът няма как да го измести,
със тъпана на градския мегдан да свикам всички живи – и умрели,
мислете си дори, че съм пиян! – с прегракнали до ужас децибели,
да ви огласям даже черна вест, за мен бе много просто и логично,

тъй не излъгах никого до днес – нарамил барабана, тъжен чичко,
днес нося ви прекрасна новина, по-блага и от майчините скути! –
ще бъде утре мир – и Светлина! – дори светът от болка да се срути,
с това си вадя черния кравай, най-лудият от всички градски луди.
Поетът е безсънен глашатай, дошъл от сън дълбок да ви събуди.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ЧНГ, Валери! Нека ти е здрава, щастлива и благословена годината! Прекрасна поезия си написал, лечебен балсам за душата!
  • А ти си едно поетично чудо, едно от малкото, които Бог си позволява да ни сподели.


    Поетът е безсънен глашатай, дошъл от сън дълбок да ви събуди.
Предложения
: ??:??