10.10.2017 г., 11:18 ч.

Голата рибарка 

  Поезия » Еротична
1131 1 4

(по картината на Велина Даскалова "Жена")

 

Наметнала ефирна мрежа,

погалвана от бриза свеж –

рибарка или нимфа нежна,

реалност ли или копнеж?

 

Излязла е от дълбините

или пък по брега върви?

Къде ли из тъмата скита?

Какво ли тя ще улови?

 

Въпроси, толкова въпроси

шептят морето и нощта...

Едно момиче чернокосо

да хване иска любовта.

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

За съжаление картина на Велина не може да се качи тук заедно със стихотворението, но може да се види в разд. "Картини"

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??