3.12.2006 г., 21:33 ч.

Гордост или... 

  Поезия » Бели стихове
1162 0 5

И капе гордост
от онези силните,
извисените...
без срок на годност.
Да чакам ли?
- Примирение?!?
И една от онези
нежните, чисти,
човешки и бистри,
които изтичат
и изчезват...
една от онези
... сълзи,
в които скрита е
цялата гордост!
Кажи, че...
нея не я боли,
че тя върви
по пътя зад мене
и няма да отмъсти
и всичко да вземе.
... Красиво е,
че сме преходни,
но ти крадеш
и от двете ни!
Не сме бели,
не сме черни...
- Какви сме?!?
Ти избери -
срока на годност
за нашите... гордости.


© Мирослава Грозданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??