10.06.2022 г., 17:43 ч.

Горският доктор 

  Поезия » За деца
423 2 3

     

 

         Във гората доктор Га

         е прочут лечител.

         Случи ли ти се беда,

         той ти е спасител.

         Под дъбът голям стои

         и лекарствата реди.

        Прави от невен мехлем

        и лекува той съвсем

        безболезнено и бързо.

        Едва мигнеш и превързал

        ти е болната нога.

        Всички идват тук сега.

        Ето, малкото сърненце

        със ожулено носленце.

        Зайо се убол на трън,

        търпеливо чака вън.

        Хубавата кукувичка

        заболяла я главичка,

        а глиганът глупав, тъп,

        счупил си е преден зъб.

        Във редица наредени

        чакат младите елени.

        Всеки чеше си главата,

        че растат му веч' рогата.

        Доктор Га лекува, маже

        и на всекиго ще каже

        дума блага, милостива,

        та в дома си да отива

        всеки болен със надежда.

        Тъй животните преглежда

        и лекува всеки ден.

        Аз го гледам възхитен -

        колко бърз, добър и умен

        е тоз доктор сладкодумен!

 

    

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Доктор Га лекува, маже
    и на всекиго ще каже
    дума блага, милостива
    та в дома си да отива
    всеки болен със надежда.. хубаво, поучително за децата
  • Първокласна си на детски! Не че и други не можеш! Поздравления
  • Добрият лекар наполовина лекува с думи.
Предложения
: ??:??