24.08.2005 г., 10:58 ч.

Господи, прегърни ме 

  Поезия
940 0 6
Господи, прегърни ме!
Този свят се руши и загива
без мечти,
без любов
и без теб
мое зрънце, покълнало семе
моя обич,
копнеж
и живот!

Господи, прегърни ме!
В този хаос разпътен на дните,
в този мрачен
духовен потоп,
нека с теб
оцелеем с Любов,
мое ангелче бяло на дните,
мой олтар
мой живот в благослов!

Господи, прегърни ме!
Над суровата плът на земята
над ламтящите в мрака
гробове
над беззъбия свят
остарял
от прехапани устни ...
Вземи ме
и бъди ми над дните покров...

Господи, прегърни ме!
Този свят се руши без Любов...

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??