10.01.2005 г., 8:41 ч.

Градината на мечтите 

  Поезия
1525 0 1
Пристъпвам бавно в цветната градина,
красиви са уханните цветя.
Съзирам роза сякаш от коприна
по нея - малки капчици роса.
Навеждам се да я докосна.
Ръка протягам, после изведнъж
отдръпвам се, защото ме убоде.
До нея бяла калия цъфти
самотна, горда, сякаш е царица.
Цветът й царствено искри,
над нея пее малка птица.
Поглеждам в свитите листа
и виждам синя теменуга.
Защо се крие? Тя не е сама,
до нея има друга теменуга.
Един наперен карамфил
се извисява да го забележа.
Красив е. В себе си е скрил
гордост, сила и надежда.
Сред таз' омайна красота
в миг тъмен облак приближава.
Започва буря - дъжд и град.
Секунда трае. Но унищожава
градината и моите мечти.
Цветята валят се в калта умрели,
 прекършени, без своя цвят.
И аз съм цвете. Аз съм далия.
Във тази буря оцелях...
Но казвам сбогом!
Ще отида
там, дето винаги цъфтят цветя!

© Далия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Garden of Dreams na The Flower Kings най-голямата им песен,подсети ме твоето стихотворение,и не че е наи-голям ами и е най-дълга оклко 58 минути от албума Flower-Power,много е добро надявам се да откриеш градината си,за да разцъфтиш и ти Продължаваи в същия дух
Предложения
: ??:??