30.12.2010 г., 8:07 ч.

Градът на самотните дни 

  Поезия » Философска
588 0 2

Дървени лодчици с малки фенери

плават към отсрещния бряг.

Света озаряват, но само тогава,

когато изчезват във мрак.

 

Плаващи спомени, обгърнати в пламъци,

пътуват към дом непознат.

Дом на надеждата, далеч от премеждията,

далеч от духовния глад.

 

Закотвени призраци чертаят в просторите

своята грешна съдба.

Завихрят вълните, катурват гондолите

и с вопли изчезват в нощта.

 

А в талпите дървени, с отсечени корени,

четат се безброй имена.

На хора, превърнати в прах,

който вятърът вплита в безцветна дъга.

 

Армадата бавно потъва във бездната

със своя сърцат капитан,

когото сирените безмълвно обгръщат

в обятия от леден титан.

 

И ражда се утрото, а с него и делникът –

все нови фенери твори.

Те украсяват самотните стълбове

в града на самотните дни.

© Константин Дренски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??