27.07.2007 г., 16:12 ч.

Греховна страст 

  Поезия
683 0 1
Ден...
Нощ...
Всичко минава като сън...
Не знам къде съм,
накъде да тръгна?
Разпъната на кръст между две желания-
да бъда вярна и добра,
или да съм твойта греховна страст.

Влача се, скитам, страдам...
Обръщам се - и виждам очите ти.
Заслушвам се  - и зли езици проклинат ме.


А ти грешен, също като мен,
и също толкова объркан,
влязъл дяволът във теб
и излегнал се удобно
във душата ти добра.
Къде кри таз страст преди,
не мислиш ли, че сега е късно?
Всеки е поел по своят път
да дири щастие във нечии прегръдки.

Защо се случва всичко чак сега,
къде беше ти, къде бях аз...?!
Но такъв е  животът,
всеки си избира сам своя път.

© Полина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??