4.07.2006 г., 21:12 ч.

Греховно 

  Поезия
599 0 3

Греховни сме и греховете наши
в друго време, нявга ще платим,
наливаме живот в големи чаши,
отпиваме любов без капка грим.

Часовникът безмълвно отброява
история на отминаващ век,
под стъпките ни тихо изхрущяват
надеждите на някой друг човек.

В светостта на дребните дела,
в делничния, празничния ден,
дори ненужно си подаваме ръка,
аз на теб, а ти на мен.

Грешните... В греховния журнал,
записва Ангел безразличен,
нямащ грам, ни капка жал,
към нашия живот безличен.

И в огъня на Ада ще горим,
в казана врящ на пъкала дори.
С Дявола купон ще завъртим,
и бурно ще дивеем до зори.

А той очите щом затвори -
от умора или махмурлук,
ще дръпнем в миг на ада щорите
и светлината ще се влее тук.

6. 6. 2000г.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??